Γυψοσανίδες με θυρίδες επίσκεψης – επισκεψιμότητας και τέρμα τα σκαψίματα

θυρίδες-επίσκεψης

Θυρίδες επίσκεψης – επισκεψιμότητας σε γυψοσανίδες που καλύπτουν εγκαταστάσεις

Οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις τοποθετούνται πάντα μέσα στους στοίχους και τους σοβάδες. Αυτό γίνεται κυρίως για να έχουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, αφού το μόνο που είναι ορατό από την κάθε εγκατάσταση είναι το μέρος που μας ενδιαφέρει όπως για παράδειγμα μία πρίζα ή μία βρύση. Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι αν αυτές οι εγκαταστάσεις γίνουν σωστά, δεν θα χρειαστεί να τις ξαναγγίξουμε για πολλά χρόνια, οπότε το γεγονός ότι στην ουσία είναι κτισμένες στον τοίχο, δεν αποτελεί πρόβλημα, ή τουλάχιστον δεν είναι κάτι που αναμένεται να μας ανησυχήσει στο άμεσο μέλλον. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος.

Κατ’ αρχάς, οι καιροί προχωράνε και οι τεχνολογίες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζουν και οι ανάγκες μας. Παλιά μία πρίζα σε κάθε δωμάτιο θεωρούνταν αρκετή, στις μέρες όμως, ακόμη και αν χρησιμοποιούμε πολλά πολύμπριζα, είναι δύσκολο να χωρέσουμε όλο τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ενός δωματίου – ακόμη και αν μιλάμε για υπνοδωμάτιο – σε μία και μόνο πρίζα. Μπορεί να υπάρχουν λύσεις, αλλά δεν είναι ιδανικές ούτε από άποψη αισθητικής αλλά ούτε και ασφάλειας. Η καλύτερη λύση είναι φυσικά η προσθήκη και άλλων πριζών, η οποία απαιτεί και σκάψιμο και αλλαγή της εγκατάστασης.

Επιπλέον, όσο καλή δουλειά και να έχει γίνει στη φάση της εγκατάστασης, οι βλάβες δεν αποκλείονται. Για την ακρίβεια, πολλές φορές η πάροδος του χρόνου είναι από μόνη της αρκετή για να προκαλέσει φθορές στα διάφορα μέρη της εγκατάστασης που να είναι τόσο σημαντικές που να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρικών και όχι μόνο. Σε περίπτωση που παρουσιαστούν τέτοια προβλήματα, το σκάψιμο στους τοίχους είναι μονόδρομος.

Γυψοσανίδες κι εγκαταστάσεις

Οι γυψοσανίδες αποτελούν την ιδανική λύση για την κάλυψη και απόκρυψη εγκαταστάσεων. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί μπορούν να παρέχουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα που να είναι ίδιο με αυτό ενός τοίχου, έτσι ώστε να μην μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ο τοίχος ή η οροφή σας έχουν επένδυση γυψοσανίδας η οποία και κρύβει τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί. Επιπλέον, σε περίπτωση βλάβης ή ανάγκης για αλλαγές κι επέκτασης της εγκατάστασης, δεν θα χρειαστεί να γίνουν σκαψίματα και άλλες βαριές δουλειές. Αυτό γίνεται χάρη στις ειδικές θυρίδες επίσκεψης – επισκεψιμότητας.

Τι είναι οι θυρίδες επίσκεψης

  • Οι θυρίδες αυτές είναι στην ουσία μικρά πορτάκια η καταπακτές που επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται πίσω από τη γυψοσανίδα σε σας ή σε κάποιον τεχνικό. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι αν για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεται άμεση πρόσβαση στην εγκατάσταση, δεν θα χρειαστεί να καταστρέψετε ή να αφαιρέσετε τις γυψοσανίδες σας, απλά θα ανοίξετε την θυρίδα επίσκεψης και θα γίνει η δουλειά σας εύκολα και γρήγορα.
  • Οι θυρίδες επισκεψιμότητας αποτελούνται συνήθως από έναν αλουμινένιο σκελετό στον οποίο τοποθετούνται πάνελ όμοια με τη πρόσοψη των γυψοσανίδων. Στη συνέχεια γίνονται οι απαραίτητες επεμβάσεις και μετατροπές στην εν λόγω κατασκευή για να γίνει ένα με τον τοίχο και τις υπόλοιπες γυψοσανίδες και να δημιουργείται ένα ενιαίο και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Γυψοσανίδες με θυρίδα επίσκεψης μπορούν να τοποθετηθούν για να καλύψουν κάθε είδους εγκατάσταση, από ηλεκτρολογικά μέχρι σωλήνες ύδρευσης ή θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώσετε την επιχείρηση και το συνεργείο που θα σας πουλήσει και τοποθετήσει τι γυψοσανίδες για να ξέρουν τι υλικά να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα από τις εγκαταστάσεις που θέλετε να καλύψετε.
  • Οι γυψοσανίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη είτε των αρχικών εγκαταστάσεων που γίνονται κατά την κατασκευή ενός χώρου είτε και μετά τη κατασκευή του χώρου, σε περίπτωση που γίνουν αλλαγές στην εγκατάστασης ή κάποια ανακαίνιση. Άσχετα με το πότε θα γίνει η τοποθέτηση, θα πρέπει να ζητήσετε από το συνεργείο να τοποθετήσει και μία θυρίδα πρόσβασης, αν δεν το προτείνει από μόνο του. Η κάλυψη εγκαταστάσεων με γυψοσανίδα χωρίς τις εν λόγω θυρίδες, είναι απλά άσκοπη.

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *