Απαλλαγείτε από τη φασαρία με ηχομονώσεις με γυψοσανίδα

Ηχομονώσεις με γυψοσανίδα

Η φασαρία και ο θόρυβος γενικότερα είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στις πόλεις και είναι πολύ πιο έντονο σε σπίτια που είναι παλιά, ειδικά αν είναι άνω των 20 ή 30 ετών όταν η ηχομόνωση ήταν μία τελείως άγνωστη έννοια και δεν υπήρχαν καν τα κατάλληλα υλικά και τεχνικές για τον αποκλεισμό των θορύβων. Γενικά, το να κρατήσει κανείς τους θορύβους έξω από το σπίτι του και να κοιμάται ήσυχος, δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί ο χώρος να έχει κατασκευαστεί σωστά, αφού ακόμη και το παραμικρό σφάλμα κατά τη κατασκευή μπορεί να έχει πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες όσον αφορά την ηχομόνωση.

Όταν μιλάμε όμως για θόρυβο, καλό είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι το νόμισμα έχει δύο πλευρές. Αν στο σπίτι σας μπαίνει θόρυβος που προέρχεται από έξω και από τους γείτονες γενικότερα, είναι πολύ πιθανό – αν όχι και τελείως σίγουρο – να «βγαίνει» και φασαρία από το δικό σας σπίτι. Με άλλα λόγια, αν μπορείτε να ακούτε τη φασαρία των άλλων, είναι πολύ πιθανό να ακούνε κι αυτοί τη δική σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δεχτείτε παράπονα – ειδικά αν σας αρέσει να ακούτε μουσική ή να βλέπετε τηλεόραση δυνατά ή γενικά αν έχετε κάποιο χόμπι που να είναι λίγο θορυβώδες – τα οποία και σε κάποιο βαθμό θα είναι δικαιολογημένα.

Η σωστή ηχομόνωση λοιπόν είναι απαραίτητη τόσο για την ησυχία μας, όσο και για την καλή γειτονία μας με τους γείτονες, ειδικά αν μένουμε σε πολυκατοικία. Οι ηχομονώσεις με γυψοσανίδα είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα του θορύβου.

Γιατί να προτιμήσετε την ηχομόνωση με γυψοσανίδες

Το παν για την σωστή ηχομόνωση είναι να γίνει σωστά η κατασκευή του σπιτιού όταν αυτό χτίζεται και να χρησιμοποιηθούν τα σωστά υλικά, κατά προτίμηση υψηλής ποιότητας. Σε αντίθετη περίπτωση η μόνωση του σπιτιού μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν τα προβλήματα είναι καθαρά κατασκευαστικά. Οι ηχομονώσεις με γυψοσανίδα λοιπόν, αποτελούν τη καλύτερη λύση για ήδη κατασκευασμένα σπίτια καθώς μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα και γρήγορα, χωρίς γκρεμίσματα και άλλες οικοδομικού χαρακτήρα εργασίες. Επιπλέον, χάρη στα ειδικά υλικά μόνωσης που χρησιμοποιούνται κατά τα επένδυση του χώρου με γυψοσανίδα, το τελικό αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο και από τη μόνωση που θα προσέφερε η σωστή κατασκευή από μόνη της. Τέλος, οι γυψοσανίδες – ακόμη και οι ειδικές για ηχομόνωση – παραμένουν από τα πιο οικονομικά υλικά όσον αφορά την αναβάθμιση και την μετατροπή εσωτερικών και όχι μόνο χώρων, αφού για τη τοποθέτηση τους δεν απαιτούνται χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες.

Πως γίνονται οι ηχομονώσεις με γυψοσανίδα

Για την ηχομόνωση με γυψοσανίδα συνήθως κατασκευάζεται ένας σκελετός από μέταλλο ο οποίος στη συνέχεια «γεμίζεται» με ειδικό μονωτικό υλικό αλλά και λαμβάνονται και άλλα μέτρα προκειμένου η κατασκευή να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με τον τοίχο και το πάτωμα, έτσι ώστε να μην μεταδίδονται κραδασμοί, οι οποίοι και μεταδίδουν τον θόρυβο και δημιουργούν τη φασαρία. Τέλος, η εν λόγω κατασκευή καλύπτεται με γυψοσανίδες – κατά προτίμηση με ειδική αντικραδασμική επίστρωση – έτσι ώστε να απορροφούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι κραδασμοί. Στη συνέχεια γίνεται κι ένα φινίρισμα της όλης κατασκευής με το στοκάρισμα της επιφάνεια των γυψοσανίδων έτσι ώστε να μην φαίνονται τα σημεία στα οποία εφάπτονται οι γυψοσανίδες και να υπάρχει ένα άρτιο αποτέλεσμα από αισθητική άποψη.

Γιατί να προτιμήσετε εμάς

Η ηχομόνωση απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και σωστή μελέτη του χώρου κι επιλογή υλικών. Οι ηχομονώσεις με γυψοσανίδα απαιτούν και αυτές μεγάλη προσοχή προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το λόγο οι απαραίτητες εργασίες θα πρέπει να γίνουν από ένα έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο συνεργείο. Η επιχείρηση μας είναι μία από τις πιο έμπειρες στις εργασίες με γυψοσανίδες και χρησιμοποιεί πάντα τα καλύτερα υλικά. Είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή αν σας ενδιαφέρει μία σωστή ηχομόνωση και αν θέλετε να ησυχάσετε από τη φασαρία.