Θερμομόνωση με γυψοσανίδα: η καλύτερη λύση για το κλίμα του σπιτιού σας

Θερμομόνωση με γυψοσανίδα

Όταν γίνονται εργασίες σε κάποιο παλιό κτίσμα, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για επαγγελματική στέγη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα από τα προβλήματα ή θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι θα είναι η μόνωση του χώρου. Όσο πιο καλά μονωμένος είναι ένας χώρος, τόσο λιγότερο τον επηρεάζουν οι εξωτερικές θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες γενικότερα. Με απλά λόγια, ο χώρος παραμένει δροσερός το καλοκαίρι – η μόνωση δεν επιτρέπει στη ζέστη να περάσει στο χώρο – και ζεστός το χειμώνα – χάρη στη μόνωση η ζέστη του καλοριφέρ ή του συστήματος θέρμανσης «παγιδεύεται» μέσα στο χώρο, οπότε και δεν έχουμε απώλειες. Η σωστή μόνωση λοιπόν μας εξασφαλίζει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα όλο τον χρόνο.

Η θερμομόνωση όμως μπορεί και προσφέρει και κάτι παραπάνω από ευχάριστη ατμόσφαιρα: μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τη θέρμανση και τον κλιματισμό του σπιτιού μας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι χάρη στη μόνωση δεν έχουμε απώλειες από τα αποτελέσματα της λειτουργίας των μέσων θέρμανσης και κλιματισμού. Με απλά λόγια, η θέρμανση και η ψύξη γίνονται πιο αποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, οπότε και λιγότεροι ρίποι και απόβλητα για το περιβάλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο κάθε σπίτι πρέπει να έχει πιστοποιητικό ενέργειας προκειμένου να πωληθεί ή να ενοικιαστεί και η μόνωση παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση και τον «βαθμό» του εν λόγω πιστοποιητικού.

Γιατί να προτιμήσετε τη μόνωση με γυψοσανίδα

Το μεγάλο πλεονέκτημα της μόνωσης με γυψοσανίδα είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις άλλες μονώσεις που τοποθετούνται στο εξωτερικό του κτιρίου, αυτή τοποθετείται στο εσωτερικό του κτιρίου ή του χώρου σας. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε σκαλωσιές και άδειες για να γίνουν οι εργασίες, αλλά ούτε και θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τους γείτονες σας ή να πάρετε την έγκριση της συνέλευσης της οικοδομής σας. Επιπλέον, χάρη στην εύκολη εφαρμογή της εν λόγω μόνωσης η όλη διαδικασία «θωρακισμού» του σπιτιού σας θα διαρκέσει μόλις μερικές ημέρες το πολύ, χωρίς να είναι απαραίτητο να λείπετε τελείως από το σπίτι μέχρι το πέρας των εργασιών.

Επιπλέον, λόγω της έλλειψης σκαλωσιάς αλλά και των σχετικά χαμηλών τιμών των γυψοσανίδων και των άλλων υλικών που μπορεί να χρειαστούν για τη θερμομόνωση του χώρου, το κόστος της όλης διαδικασίας είναι πολύ μικρότερο από αυτό της εξωτερικής μόνωσης.

Πως γίνεται η μόνωση με γυψοσανίδες

Σε γενικές γραμμές, η μόνωση με γυψοσανίδες γίνεται είτε με την επένδυση του χώρου με ειδικού τύπου μονωτικές γυψοσανίδες – με απλά λόγια θα λέγαμε ότι είναι γυψοσανίδες με κολλημένα πάνω τους ή ενσωματωμένα μονωτικά υλικά όπως πλάκες ορυκτοβάμβακα ή πολυστερίνης – είτε με τη κατασκευή μεταλλικού σκελετού και το γέμισμα του με μονωτικό υλικό το οποίο με τη σειρά του θα καλυφθεί από την γυψοσανίδα. Η τελική επιλογή υλικών και μεθόδων μόνωσης γίνεται με βάση διάφορους παράγοντες που είναι μοναδικοί για κάθε χώρο και περίσταση, όπως για παράδειγμα το μέγεθος του αλλά και οι ανάγκες των κατοίκων του.

Όποια μέθοδο και να επιλέξετε, τα άρτια καταρτισμένα και πολύ έμπειρα συνεργεία μας θα τελειώσουν τις εργασίες το συντομότερο δυνατόν και με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Τα πολλά χρόνια παρουσίας μας στον κλάδο των κατασκευών με γυψοσανίδα αλλά και τα δεκάδες projects τα οποία έχουμε φέρει εις πέρας αποτελούν όχι μόνο την καλύτερη διαφήμιση για μας αλλά κι εγγύηση για τη ποιότητα της δουλειάς μας. Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας αποτελείται από μερικούς από τους καλύτερους και πιο έμπειρους επαγγελματίες της αγοράς στα θέματα της θερμομόνωσης με γυψοσανίδα. Οι τεχνίτες μας θα φροντίσουν να ολοκληρώσουν το έργο σας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο και με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για σας, πάντα με πολύ ανταγωνιστικές τιμές.