Διαμόρφωση χώρου με χωρίσματα με γυψοσανίδα

ixomonosi

Χωρίσματα με γυψοσανίδα

Μία από τις πιο συχνές μορφές ανακαίνισης είναι η αλλαγή της διάταξης ενός εσωτερικού χώρου. Αυτό συνήθως γίνεται για να χωριστεί ένας μεγάλος χώρος σε μικρότερους και να αξιοποιηθεί καλύτερα όλη η έκταση του. Δεν είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο ένα μεγάλο σαλόνι ή άλλο δωμάτιο να χωρίζεται σε δύο ή και περισσότερα. Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις νοικιάζουν σχεδόν αχανείς επαγγελματικούς χώρους τους οποίους και μετά πρέπει να διαμορφώσουν κατάλληλα, έτσι ώστε ο κάθε υπάλληλος να έχει τον δικό του χώρο – γραφειάκι προκειμένου να μπορεί να δουλέψει ανενόχλητος αλλά και να μην ενοχλεί τους συναδέλφους του όταν ας πούμε μιλάει με πελάτες στο τηλέφωνο ή κάνει κάποια άλλη θορυβώδη εργασία.

Μέχρι πρόσφατα, ο μόνος τρόπος για να χωριστεί ένας μεγάλος χώρος ήταν με την κατασκευή τοίχων, πράγμα που φυσικά απαιτούσε πολύ χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία ενώ κάποιες φορές μπορεί να ήταν και αδύνατον. Πλέον, οι γυψοσανίδες έχουν αντικαταστήσει τους χτιστούς τοίχους όσον αφορά τη διαμόρφωση της διάταξης των χώρων κι έτσι τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ εύκολα και απλά.

Γιατί να επιλέξετε το χώρισμα με γυψοσανίδα

Ο πρώτος λόγος είναι απλά η ευκολία. Τα χωρίσματα από γυψοσανίδες στην ουσία απαιτούν μόνο την κατασκευή ενός μεταλλικού σκελετού, οποίος πολλές φορές κατασκευάζεται κι επί τόπου και την τοποθέτηση των γυψοσανίδων πάνω σε αυτόν. Εννοείται πως οι γυψοσανίδες είναι ήδη κατασκευασμένες και το μόνο που μπορεί να χρειαστεί κατά την κατασκευή των διαχωριστικών είναι να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές όσον αφορά το μέγεθος τους. Με απλά λόγια, αν γίνει ο σωστός προγραμματισμός – πράγμα για το οποίο ξεχωρίζουν τα συνεργεία μας – όλη η διαδικασία θα διαρκέσει μερικές μέρες το πολύ. Αν οι εργασίες είναι λίγες και ο χώρος σχετικά μικρός, μπορεί να γίνουν ακόμη και αυθημερόν.

Ένας άλλος λόγος για να επιλέξετε χωρίσματα χώρου από γυψοσανίδες είναι η τεράστια ευελιξία που σας παρέχει το εν λόγω υλικό. Με τις γυψοσανίδες μπορείτε να κάνετε κυριολεκτικά οποιαδήποτε κατασκευή έχετε στο μυαλό σας. Το υλικό είναι πολύ ελαφρύ κι εύκολο στη προσαρμογή και τη τοποθέτηση, οπότε τα έμπειρα μας συνεργεία μπορούν να δημιουργήσουν οποιοδήποτε σχέδιο, ακόμη και τα πιο πολύπλοκα. Εννοείται πως η ποικιλία σε χρώματα και σχέδια σανίδων είναι τεράστια. Πέρα όμως από αυτό, οι κατασκευές μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις όποιες ειδικές ανάγκες μπορεί να έχετε. Για παράδειγμα, είναι πολύ εύκολο να αποκτήσουν θερμομόνωση και ηχομόνωση καθώς και ηλεκτρολογικές και άλλες εγκαταστάσεις οι χώροι οι οποίοι θα δημιουργηθούν χάρη στα χωρίσματα.

Εφαρμογές των χωρισμάτων

Όπως είπαμε και πριν, τα χωρίσματα γυψοσανίδας γίνονται τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Στους οικιακούς χρησιμοποιούνται κυρίως για να δημιουργηθεί κάποιο έξτρα δωμάτιο ή στα πλαίσια κάποιας γενικευμένης ανακαίνισης του χώρου. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τα χωρίσματα χρησιμοποιούνται κυρίως για τη δημιουργία γραφείων – των λεγόμενων και cubicles – αλλά και για τη διαμόρφωση χώρων αναμονής ή υποδοχής. Συχνή είναι επίσης και η κατασκευή χωρισμάτων με παράθυρο, ειδικά στα ιατρεία και σε άλλους χώρους που ο επαγγελματίας θέλει να έχει οπτική επαφή με τους υπαλλήλους του ή με τους πελάτες που βρίσκονται σε αναμονή.

Γιατί να μας προτιμήσετε

Η πολυετής παρουσία μας στο χώρο τον κατασκευών και των ανακαινίσεων πιστεύουμε μας κάνει από τους πλέον ειδικούς στη κατασκευή χωρισμάτων από γυψοσανίδα. Τα συνεργεία μας έχουν φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία κυριολεκτικά δεκάδες κατασκευές διαφόρων μεγεθών και απαιτήσεων. Ως εκ τούτου, μπορούν να σας προτείνουν λύσεις για τον χώρο σας αλλά και να πραγματοποιήσουν τις δικές σας ιδέες άμεσα. Με μία επίσκεψη στον χώρο σας θα γίνει εκτίμηση του έργου, των υλικών και των εργασιών που θα χρειαστούν, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός,- έτσι ώστε να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη λιγότερη ενόχληση – αλλά και να σας γίνει και μία προσφορά στη καλύτερη τιμή της αγοράς.